tisdag 14 juli 2015

Sund och hållbar bantning, ‘ASSSS inte diet’!


För snabbt är inte bra, max ett kilo per vecka. Dietplaner är bara skit - du bara tänker på mat hela tiden.
Någon diet som utesluter hela livsmedelsgrupper (t.ex. kött eller kolhydrater etc) är en dålig idé, i alla åldrar. Hur som helst, kost och räkna kalorier får mig att tänka på mat hela dagen, bortsett från det faktum att den mänskliga metabolismen inte alla kalorier är lika. Gå ner i vikt på ett hälsosamt och hållbart ska man bara följa ett par enkla 'ASSSS regler' för maten:
 
 

- Ät en ordentlig frukost och då sådant som håller en mätt länge (ägg, bröd, korv men också frukt).
 
- Om du blir hungrig mellan måltiderna - ät mellanmål låg i kolhydrater. Du kan absolut äta lite nötter och sånt som ost men aldrig på kvällen (då förbränner man inte fettet).
 
- Var medveten om att du äter. Sitt och ät vid bordet. Inte när du tittar på dumburken, läser, framför datorn eller när du kör bil.
 
- Ät lite på kvällen och ingenting på natten.
 
- Undvik allt som är sött, för söta saker gör dig hungrig och undvik på samma sätt kalorifattig sockerersättningsmedel (används i grisfoder).
 
- Undvik lätta kolhydrater (pizza, pasta, chips, ketchup) och undvik alla sorters snacks.

- Inga söta drycker.
 
- Drick mycket vatten (fyller buken och gör att matsmältningen går långsammare).
 
- Ät rå frukt och råa grönsaker (sådant som inte är tillagat kräver större ansträngning vid matsmältningen).

- Förbränn bukfett med kanel i maten!
 
- Ät livsmedel som inte är bearbetade (t.ex. fullkorn, surdegsbröd) i första hand och bearbetade i andra hand (som vitt toastbröd).
 
- Undvik alkohol (många kalorier).
 
- Låt sport bli en del av vardagen: ta trapporna istället för hissen, gör armhävningar framför teven, … helst bör du också öva lite uthållighet sport (aktiviteter som varar över 45 minuter), som cykel touring, stavgång, simning eller zumba.
 
- Undvik att åka buss och bil. Gå eller cykla istället.


Du kommer må fantastiskt, inte bara för att du går ner i vikt utan för att du lever mycket nyttigare med de här reglerna och rör dig mycket och äta mat av hög kvalitet. Din tarmflora komma att påverkas positivt, vilket gör att du inte bli vrålhungirg och dessutom kommer du att inte tänka så ofta på snacks och sötsaker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar