fredag 22 maj 2015

Varför kalorifattig sockerersättningsmedel orsaka viktökning över tiden

Danska bönder har använt konstgjorda sötningsmedel i slaktsvin under årtionden. Det var alltid utgått från att den söta smaken ökar aptiten och därför kaloriintag. Forskarna Dr Eran Elinav i Immunologi Institutionen och professor Eran Segal för Datavetenskap och Tillämpad Matematik Institutionen vid ‘Weizmann Institute’ publicerade deras testresultat i den  vetenskapliga tidskriften "Nature", vilket tyder på att de gödning effekterna av konstgjorda sötningsmedel är mycket värre! Konstgjorda sötningsmedel påverkar tarmbakterier på ett sätt som bidrar till fetma och diabetes epidemi.

Prof. Segal: "Resultatet av våra experiment betona vikten av personlig medicin och näring till vår allmänna hälsa. Vi tror att en integrerad analys av individualiserad ’Big Data’ från vår arvsmassa, microbiome och matvanor kunde förvandla vår förmåga att förstå hur livsmedel och kosttillskott påverka en persons hälsa och sjukdomsrisk."
Konstgjorda sötningsmedel, även om de inte innehåller socker,  har icke desto mindre en direkt inverkan på kroppens förmåga att utnyttja glukos. Glukosintolerans - allmänt tros uppstå när kroppen inte klarar stora mängder socker i diet - är det första steget på vägen mot metabola syndromet och vuxendiabetes.
Jag undviker sötningsmedel!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar